Ytterligare 6 250 kr rasslade in på ISK:t efter att marslönen kommit och jag är snart uppe i de 25 000 kr som innebär ett nytt aktieköp. Råkade snubbla över en nyhet om att betallösningsföretaget West International genomför en spridningsemission för tillfället. Företaget är i ett expansivt skede och säger sig vilja ta in kapital för att kunna skynda på sin internationella framfart och ta tillvara nya affärsmöjligheter.

Rent konkret tillverkar de kortterminaler, kassaterminaler och självbetjäningslösningar. Resultatet hittills har oftast visat röda siffror men enligt Redeyes analytiker finns det goda förhoppningar om vinst redan i år, och att vinsten därefter kommer fortsätta stiga.

I Sverige är de tredje störst på kortterminaler, som spås vara den produkt som framförallt kommer att bidra till företagets expansion. De finns nu också etablerade i bl.a. Tyskland, Finland och Sydafrika. Ju fler terminaler ute på marknaden, desto större framtida serviceintäkter.

Aktien handlas på First North och ligger idag runt 4 kr. Emissionspriset ligger 8 % under snittkursen 29 mars-8 april som också är anmälningsperioden. Redeye sätter målkursen till 5,5 kr i sitt base-case.

Lite sugen är jag. Aktien passar bra in i min portfölj, som börjar kännas lite för välfylld av stora, tråkiga bolag. Dessutom en bransch som inte krockar med de andra bolagen i portföljen. Min strategi är ju köp och behåll och jag ser att detta bolag skulle kunna växa sig till ett fint, stabilt bolag och börja ge utdelningar om några år. Borde ligga i styrelsens intresse också, då de äger mycket aktier.

Ska fundera på detta bolag ett par dagar till, så får vi se. Om det inte blir affär så kommer jag nog istället att öka på ett av mina befintliga bolag med 25 000 kr.