Sedan mitt sparintresse tog fart på allvar för snart två år sedan så försöker jag putta in så mycket pengar som möjligt i aktier och fonder. Samtidigt fortgår ju livet och det finns vissa saker och kostnader man inte kommer undan. Mat till exempel. Men det handlar jag och min sambo på ett gemensamt kort, så den kostnaden smärtar inte lika mycket. De pengarna är liksom borträknade redan vid lön. 🙂

Värre då som idag, när jag insåg att det inte längre går att gå runt på endast tre par strumpor och fyra par kalsonger som fortfarande är användbara. Så idag fick jag vackert masa mig iväg till H&M-templet och slita på plastkortet. Tre par kalsonger, fem par strumpor, två tröjor och ett par byxor för totalt 650 kr. Eller 2,5 H&M-aktier för den som vill. Får nog köpa aktier i ett klädbolag så att jag åtminstone känner att jag gynnar mig själv när jag handlar kläder.

Fortsätter att spana på West International för att eventuellt anmäla mig till spridningsemissionen innan veckan är slut. Idag har aktien rört sig sävliga 2 öre. Kanske inte den roligaste aktien att äga? Men den kanske rör mer på sig när företagets kortterminaler fortsätter att ta över världen…

Känner att jag velar ganska mycket när det gäller vilken typ av aktier jag köper. Strategin att köpa och behålla fungerar som tänkt, men ibland är jag helt fokuserad på utdelningsaktier, ibland letar jag bara spännande nyemissioner och ibland tänker jag att det vore kul att ha ytterligare något litet förhoppningsbolag.

Å andra sidan är det kanske bra att ha många olika typer av aktier så här i början av aktiespararkarriären. Då lär man sig ju hur respektive typ beter sig över tid. Hittills har jag ju både svenska och amerikanska aktier, preferens- och vanliga aktier, hög- och nollutdelare samt allt från large cap till aktietorget. Dessutom inom vitt skilda branscher. Jag kör väl på så ett tag till, så får strategin helt enkelt växa fram längs vägen.