Ni som följt mig vet ju att min strategi är köp och behåll. Det hindrar mig dock inte från att experimentera någon gång ibland.

Igår fick jag för mig att testa att köpa OMX ett par timmar under eftermiddagen, bara för att känna på tradingkänslan. Hade en känsla av att indexet skulle gå upp i slutet av dagen. Tycker mig ha stirrat på den där kurvan så många gånger nu att jag ofta kan se vart vi är på väg. Men det gick åt skogen, så klart.

Som tur är lekte jag med kaffepengar. Puttade in knappt 2 500 kr i XACT BULL 2. Vid 13-tiden när index låg på cirka -0,7 %. Det låg sedan och tuggade utan att det hände speciellt mycket alls under eftermiddagen. Sedan vek det ner under 1 % ett tag, men klättrade upp igen lagom till stängningsdags. Noterade en förlust på 6 kr.

Ett ytterligare misslyckande var att jag råkade skriva fel säljkurs när jag skulle sälja av allt precis innan stängning, så jag har kvar innehavet. Hoppas på en stark måndag då, så kanske jag tjänar ihop till en måndagsfika istället för den tänkta fredagsfikan.