Lite småtråkigt börsklimat för tillfället, både på kort och lång sikt. När inte sparandet går upp kanske man kan få utgifterna att gå ner?

Tycker visserligen att jag lever ganska snålt redan nu. Inte på något vis extremt, som exempelvis “Miljonär innan 30”, men mina fasta kostnader innehåller inte några högre utsvävningar. Dyrast är väl boendet, där vi har en onödigt stor lägenhet på 110 kvm för två personer. Med räntor, amortering, el , försäkring och bredband blir det ett antal tusenlappar per skalle och månad. Men vi är ofta hemma och anser ändå att det är värt att lägga lite extra på just boendet. Vi har också en bil, men den betalar sambon nästan helt och hållet själv, på eget initiativ.

I övrigt är det väl bara a-kassa, gymkort, Spotify, frisktandvård och en liten slant till Cancerfonden som återkommer varje månad. Jag äter oftast matlåda på jobbet och mobilräkningen står arbetsgivaren för. Konsumerar ingen tobak, köper bara kläder och skor när jag verkligen måste och då ofta på H&M eller KappAhl. Betalar inte för några extra tv-kanaler eller playtjänster, förutom tv-licensen.

Därmed känns det lite svårt att kapa i kostnaderna om man inte ska behöva byta boende. Någon resa, musikal och artistframträdande vill jag kunna unna mig varje år. Och en fika på stan eller ett par ute-öl med kollegorna då och då.

Frågan är då vad som finns kvar att göra om man vill leva billigare? Tips, någon?