När man sitter och skissar lite på sin framtida förmögenhet via diverse sparkalkylatorer så behöver man ju ha en hum om vilken årlig avkastning man förväntar sig.

Ofta är värden runt 6-7 % förifyllda. Börsens snittutveckling på sikt är väl något högre än så. Eventuellt kan den pressa sig upp till 10-11 % om man gör rätt val.

Därför tog jag en titt på mina egna aktier för att se hur de presterat i snitt de senaste tio åren. De bolag som inte hängt med så länge valde jag bort och jag har inte tagit någon som helst hänsyn till utdelningar.


Årlig genomsnittlig utveckling i procent, maj 2006-maj 2016.

Helt plötsligt känns Telia och Deere som dåliga val i den långsiktiga portföljen… Å andra sidan är det ju utdelningen som är deras styrkor. Men någon liiiten procent kunde de ju gärna få öka i värde varje år också. Nåja, den potentiella uppsidan är enorm..? 😉