Förra året rensade jag bort några gamla fonder som jag haft liggandes i allt för många år. Höga avgifter och dålig avkastning på samtliga. Pengarna från försäljningen gick till att köpa aktier och snabba på uppbyggandet av portföljen.

Nu har jag en fond kvar som jag verkligen vill bli av med. Sålde den inte i fjol eftersom jag vill sprida skatteeffekten över flera år, istället för att få en allt för stor smäll ett enskilt år. Fonden heter Robur Bas Action och består av en sorglig samling av andra Roburfonder och obligationer. Till 1,20 % avgift dessutom. För detta får man mest Sverige, en del Amerika och Europa samt lite Japan och emerging markets. Helt värdelöst egentligen, men jag antar att jag tyckte namnet var coolt.

Innehavet är på cirka 75 000 kronor. Nu är bara frågan var jag ska stoppa pengarna istället. Antalet aktier i portföljen börjar jag bli ganska nöjd med. Så kanske fylla på ett par befintliga bolag? Eller lägga allt i en (gratis) indexfond så länge? Eller ligga likvid ett tag och se vilka möjligheter som dyker upp de kommande månaderna? Tål att fundera på.