Inte för att jag har så många amerikanska aktier än, men har ändå förstått att det på sikt är bättre att ha dem på KF istället för ISK. Då få man tillbaka källskatten som dras på utdelningar automatiskt och slipper krångla.

Att bara föra över sina befintliga aktier från ISK till KF hade förstås varit för enkelt. Nä, det gick inte. Därför tänkte jag passa på igår, den 5 juli, när Avanza firade USA:s nationaldag med gratis courtage på amerikanska aktier. Planen var att snabbt sälja av aktierna, föra över likvider från ISK till KF och sedan köpa tillbaka aktierna innan det hunnit hända särskilt mycket med kurserna.

Men tji fick jag. När jag väl sålt aktierna och lagt in en överföring av likvider mellan mina konton tog det stopp. Klockan hade hunnit bli 17.30 och efter kl 17 går det tydligen inte att göra direktöverföringar mellan egna konton. Man får vackert vänta till kl 8 dagen efter innan likviderna trillar in på KF:en. Småsurt.

Idag har jag i alla fall köpt tillbaka alla aktier till något lägre kurs än vad jag sålde dem för. Så jag går i princip plus minus noll med courtaget. Sen blir det säkert en del andra småavgifter – växlingskurs, nån straffränta för att jag förde över pengar för snabbt efter att jag sålt och allt vad det nu var. Får se det som lärpengar.