Juni blev en bra sparmånad. 6 250 kr gick som vanligt direkt från lönekontot in på ISK:t så fort lönen kom. Och när alla räkningar var betalda återstod ytterligare 6 322 kr som fick göra standardöverföringen sällskap.

Efter julilönen – och att Akeliuspreffen spottar ur sig 2 000 kr den 10 augusti – är det därmed enligt min strategi dags för ett köp på cirka 25 000 kr. Men som jag varit inne på tidigare så börjar jag ju få tillräckligt många olika aktier. Efter att NCC knoppade av Bonava är jag nu uppe i 13 stycken.

Så då är frågan: Köpa mer av någon befintlig aktie? Köpa index istället? Eller trots allt köpa ytterligare en aktie? Papper jag haft under lupp ett tag är Icas lagerägare Saltängen (vem kan motstå en direktavkastning på 9,5 %) och finska hisstillverkaren KONE (goda tillväxt- och utdelningsmöjligheter framöver).

Lite sugen på att börja bygga upp en ordentlig utdelningsportfölj som kan utgöra grunden för mitt framtida leverne. Typ som allas vår förebild Miljonär innan 30. Samtidigt är ju huvudmålet fortfarande att komma upp i 1 Mkr innan jag byter strategi. Fast det ena kanske inte behöver utesluta det andra?

Jag funderar vidare. Lämna gärna ett gott råd i kommentarerna. Vore trevligt att få min första bloggkommentar snart. :p