Jag har kommit på mig själv med att gå och fundera på den där “extra månadslönen” som jag räknade ut att jag kommer få via utdelningar nästa år. Det känns så lyxigt på något vis – jag blir glad när jag tänker på den.

Och det bästa är ju att den har kommit för att stanna. Utan att jag behöver göra ett endaste dugg så kommer den att trilla in på kontot. Om jag ville skulle jag därmed kunna ta ledigt från jobbet en hel månad utan att lida ekonomisk skada. Varje år framöver.

Nu är såklart inte planen att faktiskt göra ovanstående. Men bara att veta om att jag har möjligheten har skänkt mig en otrolig känsla av frihet. Särskilt eftersom det lär bli fler “gratis månadslöner” i takt med att mitt aktiesparande växer.

Mitt mål har hittills inte varit att bli helt ekonomiskt oberoende och kanske kommer jag aldrig att bli det heller. Målet har ju varit att få ihop en miljon – that’s it. Men med tanke på den härliga känslan jag har i kroppen just nu lär jag nog ändå fortsätta fundera – kanske är det värt att gneta på med sparandet tills aktierna försörjer mig helt och hållet.

Jag lär väl återkomma i ämnet framöver.