Sammanställning av sparandet

Den 5:e och 20:e varje månad sammanställer jag allt mitt sparande och plitar ner resultatet i en av mina många Excelfiler. Idag, 20 september, är jag uppe i:

Lite längre från miljonen än jag hade hoppats på. Det såg bättre ut igår kväll. Idag gick flera av mina aktieinnehav ner betydligt mer än index – några av dem så mycket som 2 %.

Fördelningen för tillfället är:
5 % likvider
3 % räntekonton
37 % aktiefonder
55 % aktier

Nästan all-in marknaden som vanligt alltså. Fullt medveten om att en dipp, eller ännu värre en krasch, kommer att ta mig låååångt tillbaka från miljonen. Men lika övertygad om att jag med tanke på min långsiktighet gör helt rätt.

Säg att någon bubbla skulle brista och börsen går ner 50 %. Då är jag plötsligt nere i 520 000 kr igen – ungefär där jag befann mig när jag började med aktier för snart 2,5 år sedan. Enda trösten är väl i så fall att jag ändå kommer att återhämta mig på två-tre år, om man tittar på hur det brukar se ut efter krascher historiskt.

2 kommentarer

 1. Tack för en fin blogg! Det är en av dom jag läser varje morgon i början av arbetsdagen. Jag har också miljonen som första mål i sikte. Då jag har småbarn, hus och en massa andra saker som kostar pengar så blir sparkvoten tyvärr inte överdrivet hög, så jag har satt ett mål att nå dit inom 10 år.

  Iallafall, fortsätt blogga, här har du en trogen läsare iallafall!

  • bullpappret

   2016-09-22 at 17:59

   Tack så mycket, vad glad jag blir! 🙂 Ibland känns det som att jag bara använder bloggen som en dagbok och att inläggen inte blir särskilt intressanta för någon annan. Så det var skönt att höra att det finns någon som uppskattar mitt svammel! 🙂 Lycka till på resan mot miljonen – förr eller senare kommer den!

Kommentera

© 2017 Bullpappret

Tema av Anders NorenUpp ↑

%d bloggare gillar detta: