Eller ja, vi tar en paus kan man väl säga.

Du som följt mig vet att jag för ett tag sedan sålde av lite fonder och satte över 75 000 kr på ett nyöppnat konto hos Nordnet. Tanken var att experimentera lite med bolag som jag kanske inte hade köpt till min ordinarie portfölj. Plus att jag ville få tillgång till deras sociala plattform Shareville, där man kan få inspiration av vad andra ha i sina portföljer.

Dock blev det ingen större skillnad på vad jag stoppade i Nordnetportföljen jämfört med Avanza. Det blev bara krångligare att sammanställa allt. Och Shareville har inte varit riktigt så användbart som jag trodde. Svårt att veta vilka profiler som är värda att kika och ta rygg på. Än så länge känner jag mig mer trygg med råden och slutsatserna från professionella analytiker, erkänt duktiga bloggprofiler och poddare.

Tycker även att Nordnets webb är sämre än Avanzas. Eller så är det bara en vanesak, att det tar tid att ställa om. Men den känns mindre modern och att man alltid får klicka i fler steg än på Avanzas webb.

Jag är faktiskt förvånad över hur smidigt det gick att överföra sitt ISK från en bank till en annan. Bara att fylla i ett enkelt webbformulär och ett par ynka dagar senare var aktierna överförda. Dessutom följde köpkursen och därmed utvecklingen med automatiskt. Riktigt najs! Nu är det bara likviderna som fattas. De låg kvar hos Nordnet när jag kikade igår men var borta idag. Däremot har de inte dykt upp hos Avanza än, så jag hoppas att de inte försvunnit ut i cyberrymden. 🙂

Om någon på Nordnet mediebevakar och råkar hitta denna blogg så bli inte allt för besvikna. Jag skulle tro att jag tar ny sats med nya pengar hos er framöver. Har en tanke om att swinga aktier i liten skala och där skulle Nordnetkontot passa fint.