Mera Ica i portföljen

Idag tog jag de sista 25 000 kronorna från min fondförsäljning och puttade in i Ica. Ingen djupare analys bakom detta egentligen, mer än att aktien gått lite knackigt den senaste månaden vilket gör att den känns ganska billig för tillfället. På lång sikt tror jag att den klättrar uppåt och så ser utdelningtillväxten lovande ut. Efter dagens 87 inhandlade aktier äger jag nu totalt 177 stycken.

En annan förändring i sparandet är att jag sålde mina fondandelar i Avanza Zero. Det var mitt första köp på Avanza, tillsammans med NCC-aktien, för snart 2,5 år sedan. Sedan dess har antalet aktiebolag i portföljen gått från 1 till 15, så nu känner jag mig trygg med min egen diversifiering. Jag köpte fondandelarna för 25 000 kronor och idag när jag sålde var de värda cirka 28 000 kr. Ganska okej avkastning men de flesta av mina aktieval har gått upp mer, så nu testar jag att investera på egen hand.

Som jag nämnt tidigare är jag sugen på fler nordamerikanska aktier, så fondpengarna kommer nog att hamna där. USA känns fortfarande dyrt så jag ska spana in Kanada lite närmare tänkte jag.

2 kommentarer

  1. Hur har du funderat angående ICA vs Axfood? Jag ska plocka in nåt av dom (eller båda två!) i min utdelningsportfölj men inte bestämt mig ännu.

    • bullpappret

      2016-09-30 at 15:53

      Båda är lite småtråkiga egentligen tycker jag, men Ica visar på större initiativförmåga när det gäller att bredda sitt koncept. Även om exempelvis apoteksförvärvet inte är någon höjdare så känns det ändå bra att de vågar testa de i alla fall nya idéer. Tror att Ica kommer att klå Axfood när det gäller exempelvis näthandeln som lär bli allt viktigare framöver. Men det är ett högst personligt antagande. 🙂

Kommentera

© 2017 Bullpappret

Tema av Anders NorenUpp ↑

%d bloggare gillar detta: