Mina tillgångar har historiskt sett varit ganska utspridda. Många olika banker och kontotyper, ett mishmash av olika fonder och så vidare. Därför kom det nästan som en chock att jag faktiskt hade 550 000 kr sammantaget när jag började räkna ihop allt för 2,5 år sedan.

Nu för tiden är strukturen på mitt sparande betydligt bättre och jag har i princip stenkoll på alla mina innehav. För att ytterligare förenkla har jag precis vidtagit några åtgärder:

  • Fört över mitt ISK hos Swedbank till Avanza. Därmed kommer alla mina aktier att finnas samlade hos Avanza vilket kommer att göra det lättare att följa utvecklingen och se hur stor andel av portföljen respektive bolag har.
  • Sålt mina fondandelar i Spiltan Investmentbolag, som legat på Avanza-ISK:t. Därmed frigörs pengar för ytterligare aktieköp och jag har i och med detta inte längre några fonder alls hos Avanza.

Så alltså: Aktier hos Avanza, fonder och buffertspar hos Swedbank. Keep it simple!

PS. Jag gillar Spiltans investmentbolagsfond och har den även som en del av min och sambons gemensamma lägenhetsunderhållssparande (kort och bra ord) hos ICA-banken. Så den finns kvar på ett hörn ändå.