En lätt schizofren känsla råder för tillfället. Ena stunden är jag miljonär, nästa inte. Dagens svängiga börs har tagit mig över och under gränsen flera gånger.

I skrivande stund är jag 500 kronor back.

Det ska bli skönt att få lite marginal till miljongränsen och återgå till mitt långsiktiga tänk, där några hundralappar hit eller dit saknar betydelse. Av någon anledning kan jag inte sluta störa mig varje gång jag halkar ner under miljonen igen. 🙂

Imorgon är första handelsdagen för spelbolaget THQ Nordic. Av 1400 önskade aktier fick jag 82 stycken, vilket innebär 1640 kr. Känns lite löjligt.

Jag hade en diskussion i bloggens kommentarsfält huruvida man ska försöka vara snabb i börsöppningen för att roffa åt sig fler aktier. Med tanke på det enorma intresset – emissionen övertecknades hela 19 gånger – så lär det bli svårt att komma över några innan kursen skenat iväg.

Min strategi blir istället att avvakta tills röken lagt sig, kanske ett par dagar om så krävs, innan jag eventuellt köper fler. När kursen skenat klart och de kortsiktiga vill ta hem snabba vinstpengar kan det uppstå bättre köplägen. Se till exempel hur Paradox betedde sig i början:


Bildkälla: Avanza