Och nu då?

Jag har börjat vänja mig vid tanken på att jag nu är miljonär. Säkerhetsmarginalen har dessutom utökats de senaste dagarna, så nu klarar jag en mindre dipp utan att bli av med titeln.

Frågan är nu vad jag ska göra härnäst – vad blir nästa mål? Två miljoner kronor? Bygga upp en (småtråkig) utdelningsportfölj? Börja med swingtrading? Sälja av och köpa hus? Och ska jag fortsätta med strategin att sätta av minst 6 250 kronor per månad för att köpa aktier när jag sparat ihop 25 000 kr?

Ärligt talat så väger inget av alternativen just nu tyngre än något annat. Jag har varit så upptagen med att försöka nå 1 miljon kronor att jag inte hunnit fundera på fortsättningen. Jag nådde ju dessutom mitt mål 2,5 år “för tidigt”, så jag trodde att jag skulle ha mer tid på mig för att staka ut en ny riktning.

När jag läser andra bloggar så verkar ekonomiskt oberoende och friheten att kunna göra vad man vill om dagarna vara det ultimata målet. Och visst, det vore väl trevligt men absolut inte nödvändigt som jag ser det. Att klara av att bli miljonär har varit en otroligt intressant, spännande och rolig resa som jag är väldigt glad över att lyckats genomföra. Men därmed inte sagt att jag kommer att bli lyckligare ju mer pengar jag har. Nästa mål i livet skulle lika gärna kunna vara att springa en maraton, resa jorden runt eller att utbilda mig till ett nytt yrke. Det skulle säkert kunna vara minst lika motiverande som att bli multimiljonär.

I väntan på att jag lyckats få ordning på detta i-landsproblem så tänker jag i alla fall köra på med sparandet som vanligt.

3 kommentarer

 1. Hej

  När jag kom upp i 1.1 så började mitt månadsparande “kännas meningslöst “.
  I den portföljen var inriktning hyfsad DA/långsiktig/stabila bolag/”säker” tillväxt.

  Eftersom månadsparande belopp var så ynkligt liten % startade jag en ny att månadsspara i. Med tillväxtfokus/inte bry sig om urdelning (är det något fine men ej krav) /tidsperiod på innehav 1 vecka-2 år.
  Stannar ett bolag 2 år så blir den nog överfört till huvudportföljen.
  Fick tillbaka lite glädje i sparandet då varje nytt köp vägde tyngre av totala portföljen.

  Större summor som ska sparas utanför månadsparande går fortfarande in i den större portföljen.

  • bullpappret

   2016-11-26 at 11:03

   Hej TOFO och tack för kommentaren. Roligt att höra att du lyckats hitta tillbaka till sparglädjen. Spännande idé att starta en ny portfölj med lite kortare innehav. Det kanske skulle kunna vara något även för mig!

   • Inveteringsgläden fann ändå. Men motivationen att stoppa in några k/månad kändes menlöst. Parkerades på konto till de blev tillräckligt stora innan jag förde in dem i portföljen.

    Ganska roligt o annorlunda att spara i en kortsiktig portfölj löpande igen 😉
    Sen hur framgångsrikt den är får framtiden utvisa.
    Lite som när man började på första 🙂

Kommentera

© 2017 Bullpappret

Tema av Anders NorenUpp ↑

%d bloggare gillar detta: