Börsen har varit lite småtråkig ända sedan julledigheten, tycker jag. Det var först idag som det började hända grejer som fick en att vakna till från slummern.

Dagens nyhet om att Fingerprints styrelseledamot samt storägare tillika ex-vd häktats var riktigt intressant att följa i medierna, på twitter och i forum. Och i börsgraferna, inte minst.

Än en gång är jag glad över att jag aldrig lyssnat på de galningar som försökt dra med folk in i Fingerprinthysterin. Det var längesedan man hörde “sekten” diskutera vilka bilar de ska köpa för sina intjänade pengar nu… Skadeglad? Nja, jag tycker lite synd om de småsparare som förlorat en massa pengar för att de inte vetat bättre. Hoppas att det blivit en läxa som svider på en lagom nivå och att de inte behöver gå ifrån hus och hem på grund av detta.

Min egen portfölj gick ±0 idag vilket får ses som godkänt med tanke på börsen i övrigt. Utöver Fingerprint var H&M ett stort sänke i OMXS30 och jag är ganska glad att jag inte äger någon indexfond för tillfället. Tittar man på de bolag i min portfölj som går bäst för tillfället så är det de som ligger utanför Large Cap.

Nu väntar jag på att årsrapporterna ska börja välla in. Förhoppningsvis kan det hålla en vaken även den kommande månaden. Först ut för min del är Telia och NCC, nu på fredag den 27:e januari. Framförallt är jag nyfiken på hur utdelningarna kommer att se ut det kommande året.