Gissade rätt på rapporten

Hyfsat nöjd över att jag fyllde på med Bravida inför rapporten! Även om analytikerna förutsåg ett bra Q4-resultat så lyckades de överträffa förväntningarna. Aktien steg 2,36 % på en börsdag som i övrigt gick i moll.

Förutom på en punkt då: utdelningen. Konsensusprognosen var en höjning från 1,00 kr till 1,65. Tyckte själv att det lät overkligt mycket – att höja med 65 %. Och så blev det också “bara” 25 % höjning till 1,25 kr, vilket ändå är riktigt, riktigt bra.

Bravida var det sista av mina utdelningsbolag att rapportera, så nu har jag en ganska bra prognos över årets utdelningar. Det ser lite kämpigt ut att komma upp i de 32 500 kr jag satte upp som mål för året. Jag tänkte nämligen inte riktigt på att jag var tvungen att göra alla planerade aktieköp innan utdelningssäsongen börjar.

Just nu pekar prognosen på cirka 27 500 kr. Jag får drämma till med någon högutdelare efter februarilönen så att jag åtminstone närmar mig 30 000! 🙂

1 kommentar

  1. Tycker ändå det låter riktigt bra med 25% höjning. Antar att bolag som inte har så stor utdelning ännu kan höja rätt mycket. Exempelvis höjde ju Paradox med oo % då det inte var någon utdelning alls innan och nu är det 1 kr 😉

    Grattis till bra innehav i alla fall

Kommentera

© 2017 Bullpappret

Tema av Anders NorenUpp ↑

%d bloggare gillar detta: