Jag trodde att rapportsäsongen var över för min del. Men hade visst glömt att enfastighetsbolaget Saltängen (med ICA som enda hyresgäst) rapporterar imorgon, den 28:e februari.

Saltängen är ett av de bolag som jag har varit sugen på att öka i. Främst på grund av den höga, och på kort sikt relativt riskfria, direktavkastningen (just nu 8,3 %). Det blir dock ingen ökning innan rapportdagen. Dels för att jag har för lite likvider på kontot – det är först imorgon som det kommer in 8333 fräscha kronor på ISK:t. Och dels för att det känns som för stor risk att öka just nu. Om rapporten visar att utdelningen minskar tror jag att kursen kommer att dyka rejält.

Min förra rapportspekulation gick ju sådär med facit i hand. Som jag skrev i förra inlägget så ökade jag 25 000 kr i Bravida strax före rapporten. Och visst stack den uppåt på rapportdagen, men ännu mer ner dagen efter när storägaren Bain Capital Private Equity sålde 30 miljoner aktier.

Nåja, tillbaka till Saltängen. Rapporten borde inte kunna bjuda på några större överraskningar och förhoppningsvis ligger utdelningen åtminstone kvar på samma nivå som tidigare. I så fall kan jag tänka mig att öka mitt innehav, under förutsättning att kursen inte sticker upp för mycket. Ännu en spännande börsdag imorgon med andra ord. Det känns alltid lite tomt när rapportsäsongen väl är över, men å andra sidan brukar tiden mellan kvartalsrapporterna gå ganska snabbt. 🙂