Fler spelaktier i portföljen

Det blev påfyllning idag! Dock inte med Saltängen, även om jag var nära att köpa när den låg på minus i början av dagen.

Istället blev det datorspelsbolaget THQ Nordic som fick den äran att bli inhandlad för cirka 25 000 kronor.

Jag gillar att handla bolag där det inte är så hög omsättning! Där kan man verkligen följa handeln i “slowmotion” och lära sig av det. Du hinner se din egen order hamna bland de andra i orderlistan. I det här fallet var det till och med så att mitt avslut ledde till en kursändring:

 • Senaste avslut var 36,90 kr
 • Jag lade en order på 36,70 kr.
 • Efter en minut bestämde sig någon för att ändra sitt säljpris till 36,70 kr.
 • Avslutet var ett faktum och kursen sjönk 20 öre.

Lärorikt, som sagt. Även om jag självklart vet att det är så aktiehandel fungerar, så blir det extra tydligt när man kan följa den steg för steg.

En annan användbar grej jag provade på för första gången idag var Avanzas kurslarm. Väldigt smidigt – bara att gå in på en aktie, sätta en målkurs och sen välja om man vill ha avisering via telefonappen, e-post eller sms. Det var så jag fick nys om att THQ sjunkit till en bra köpnivå.

6 kommentarer

 1. Härligt!
  Var mycket duktigare förr på att lägga in kurslarm men har inte gjort det på senare tid.

  Är något som jag borde börja med igen definitivt 🙂

  • Bullpappret

   2017-03-01 at 22:09

   Ja jag ska också försöka bli bättre på att använda funktionen. För den långsiktige investeraren är det ju mumma att få köpa vid den här typen av tillfälliga(?) dippar.

 2. Jag har lagt in kurslarm på samtliga av mina innehav samt på de aktier som jag planerar att köpa. Grattis till köpet😃

  • Bullpappret

   2017-03-01 at 22:11

   Tack! 😊 Oj, det var riktigt ambitiöst. Har du haft användning av det hittills?

 3. Jag använder också kurslarm på de flesta av mina aktier på Avanza och har köpt flera gånger tack vare kurslarmen. Gör mest småköp, men varje litet köp gör nytta.

Kommentera

© 2017 Bullpappret

Tema av Anders NorenUpp ↑

%d bloggare gillar detta: