Vilken härlig helg! Riktig vårkänsla med strålande sol och åtskilliga plusgrader. Jag passade på att ta en lång och skön promenad längs våriga skogsvägar strax utanför stan.

Tänkte  jag på mina aktier då? Nej. Jag iakttog en nyfiken ekorre som klättrade upp och ned längs trädstammarna vid sidan av vägen. Jag fascinerades av hur många fjärilar som redan hittat fram ur sin vinterdvala. Jag tittade upp mot solen, andades in den ljumma vårluften och njöt till fullo.

En sån där dag då man verkligen känner sig nöjd med tillvaron helt enkelt. Och även om jag inte går i skogen och funderar på investeringar, så tror jag att mitt sparande bidrar till en ökad livskvalitet. Jag har en underliggande trygghet i att ha en bra ekonomi med goda chanser att kunna göra det som faller mig in i framtiden.

Jag menar, det kunde ju ha varit tvärt om. Jag kunde ha gått i skogen med vetskapen om att jag har tio sms-lån som är på väg att gå till inkasso. Att jag troligtvis inte kommer att kunna betala hyran som ska in om ett par dagar. Att jag skulle behöva leva på existensminimum i många år för att betala av skulder.

Visst, jag kanske inte hade gått och ältat det heller på min skogspromenad. Ekorren, fjärilarna och vårluften hade nog tagit överhanden då också. Men det finns ändå ett “grundmående” som gynnas av en bra privatekonomi. Och förr eller senare går solen i moln, det blir kallt och mörkt och allt känns lite mindre behagligt. Då är det skönt att veta att man i alla fall inte behöver bekymra sig om pengar.

/Djupa vårhälsningar från Bullpappret 😉

Blåsippor.