Utdelningsaktier gav extra påskpengar

Mina utdelningsaktier har verkligen fått pengarna att hagla de senaste veckorna. Just nu är jag uppe i 13 056 kr i utdelningar för 2017. Det är mer än vad jag fick under hela 2016.

Det känns fortfarande lyxigt att få pengar strödda över sig på detta sätt. Jag noterar dock att min definition av vad som är “mycket pengar” har ändrats de senaste åren. Tidigare var varje extra femhundring ett välkommet tillskott i kassan. Nu lyfter jag knappt ögonbrynen om det trillar in 500 kr från exempelvis Bonava på kontot. Sen är ju detta visserligen pengar som jag tar av mig själv, från mina egna aktier. Inte riktigt samma sak som att hitta en hundralapp på gatan. 🙂

I och med utdelningarna har jag nu över 25 000 kr i likvider på ISK:t. Det innebär KÖP enligt min strategi. Eftersom jag har hängt med dåligt i börsutvecklingen de senaste veckorna så har jag en del research att göra, vilket känns kul.

Helst skulle jag vilja fylla på Bonava, Saltängen eller något av mina amerikanska bolag. De ligger fortfarande och harvar runt 25-30′ kr, vilket är lite futtigt i jämförelse med mina övriga innehav. Å andra sidan är jag frestad att köpa in mig i ett för mig nytt bolag – gärna ett mindre där det är mer action än i mina relativt tråkiga utdelningsaktier som ICA, NCC, Telia och Swedbank.

Kommentera gärna om du har något aktieköptips!

Påskhöna som fått femhundrakronorssedel tack vare utdelningsaktier.

1 kommentar

  1. Hmm jadu Telia. Har funderat från och till om jag ska göra mig av med det innehavet. Just nu är ju direktavkastningen 5,86 % men vi vet ju alla att själva utdelningen oftast är en reflektion på kursen.
    Går kursen ner sjunker utdelningen.

    Är så dålig på att vet hur Telia kommer utvecklas framöver. Just nu utgör det bolaget bara en mindre del av min portfölj

Kommentera

© 2017 Bullpappret

Tema av Anders NorenUpp ↑

%d bloggare gillar detta: