Inte så köpsugen

Jag har försökt hitta en lämplig investering i tjugofemtusenkronorsklassen, men tycker att det är svårare än på länge.

En tanke var att fylla på i bostadsutvecklaren Bonava eller enfastighetsbolaget Saltängen. Inget av dem lockar dock särskilt mycket.

Bonava har gått upp för mycket på sistone. Och jag är rädd att aktien kommer gå ner vid minsta signal om att nybyggandet i Sverige börjar avta.

Saltängen har också gått upp en del. Direktavkastningen var 9 % när jag köpte första gången, nu är den nere runt 8 %. Gränsfall för att jag är villig att investera mer pengar till den relativt höga risk det innebär att äga ett fastighetsbolag med en enda hyresgäst.

Nej jag avvaktar nog tills lite längre in i rapportperioden med att sätta sprätt på pengarna. Kanske kan det uppstå oväntade köplägen!

För min egen del började rapportsäsongen inget vidare. Cloetta var först ut och gjorde marknaden besviken med sina siffror. Aktien dök mer än 8 % men återhämtade sig under dagen och stannade på -4,82 %.

Bättre fick det för spelbolaget THQ Nordic efter att ha haussats av SHB. Upp som mest 13 % under dagen men stängde på +8,64 %.

Flopp.

2 kommentarer

 1. Hej Bullpappret!
  Kan till viss del hålla med dig lite kring Saltängen och visst är det så att aktien står i ATH i skrivandets stund.
  Skrev lite om det idag faktiskt 🙂
  http://www.kronantillmiljonen.se/uppesittarkvall/uppesittarkvall-ikvall-det-har-ar-min-plan/

  • Bullpappret

   2017-04-24 at 18:26

   Kul att höra att du också funderar på att gå in med mer pengar i bolaget. Även om värdeökningen på aktien kanske inte kommer att vara den bästa framöver så är ju 8 % avkastning ändå helt okej avkastning.

Kommentera

© 2017 Bullpappret

Tema av Anders NorenUpp ↑

%d bloggare gillar detta: