Jak er snål (plugg-)hest

Denna soliga måndag hade jag ett tjänsteärende till stadens bibliotek strax före lunch. Jag besöker sällan bibblan i vanliga fall, vilket egentligen är väldigt dumt eftersom där finns massor av #sparadkrona att hämta. Idag fick jag hur som helst en impuls och tog en sväng bland bokskatterna.

Tillbringade halva lunchtimmen med att snabbläsa de första hundra sidorna i Joel Bladhs “Bygg en förmögenhet”. Bokens målgrupp är framförallt nyblivna föräldrar, men bortsett från barnskriverierna så kändes upplägget och texterna relevanta även för mig. Gillade enkelheten och de sunda tankarna kring investering som stämmer väl överens med mina egna.

Får nog gå dit senare i veckan igen och läsa klart, eller låna hem. Just idag hade jag vare sig bibliotekskort eller legitimation med mig.

Framsidan på Joel Blahds bok "Bygg en förmögenhet"

I övrigt var utbudet av böcker om sparande ytterst begränsat. Det märks att man bor i en liten stad när det finns lika många böcker om lantbruk som om privatekonomi. 🙂

Bibliotekshylla med böcker om  privatekonomi.

Däremot upptäckte jag att flera av de tidskrifter som jag sneglat på i Pressbyrån (men varit för snål för att köpa) fanns att läsa. Bland annat Aktiespararen, Privata affärer och Veckans affärer.

Dessutom var det riktigt avkopplande att sitta i lugn och ro och bläddra i böcker och tidningar. Det får nog bli en återkommande lunchaktivitet detta!

1 kommentar

  1. Atlasinvesto.blogg.se

    2017-06-18 at 05:40

    Biblioteket är en underskattad kunskapskälla. Och lätt att glömma bort. Har flera gånger först läst böcker där och sedan köpt dem som jag gillat.

    Med vänlig hälsning,

    Atlas Investo

Kommentera

© 2017 Bullpappret

Tema av Anders NorenUpp ↑

%d bloggare gillar detta: