Utsvävningar – och ett aktieköp

Hemma igen efter att ha tagit en tur ut i Europa.  Som vanligt går det då en hel del pengar till mat, hotell, transport och så vidare. Men det är inget som stör mig. Den typen av kostnader ligger liksom inbakade i min mentala årsbudget. Och jag tycker verkligen att det är värt pengarna att få komma iväg och se nya saker samt få ett avbrott från vardagen hemma i Sverige. Sen kan jag störa mig på enskilda kostnader där jag inte känner att jag får valuta för pengarna. Som att dricka vin på flygplatsen, eller hutlöst dyra entrébiljetter till turistattraktioner.

Idag råder för en gångs skull bister börsstämning och jag har passat på att tanka några fler EnerCare-aktier. Jag köpte för 12 500 kr i dippen för ett tag sedan. Idag köpte jag för ytterligare 12 500 kr, så att det sammanlagda köpet motsvarar samma belopp som mina ordinarie aktieinköp om 25 000. Totalt har jag nu handlat EnerCare för cirka 50 000 kr och ligger i princip plus/minus noll. Men bolaget delar ut varje månad och nu när jag äger 403 stycken aktier kan jag räkna med cirka 210 kr i utdelning varje månad. Det täcker faktiskt kostnaden för mitt gymkort! Just nu återinvesterar jag så klart alla utdelningar, men i framtiden kan jag absolut tänka mig att låta EnerCare betala för mina gymbesök. 🙂

4 kommentarer

 1. Hej!
  Hoppas resan var bra, vart i Europa var du?:) de är inte helt fel att få gymkortet betalt i framtiden, ska lägga till bolaget i bevakning och läsa på mer, fint med utdelning varje månad.
  Ha de bra

  Mvh
  Börsjägarcoachen

  • Bullpappret

   2017-06-24 at 10:06

   Ja det blev en trevlig resa ner till södra Europa. Men nu får det bli inrikes semester resten av sommaren för att kompensera.

   Lite svårt att bevaka bolaget från Sverige – det är väldigt sällan det omnämns någonstans. Men jag tycker fortfarande att deras affärsidé verkar bra och hoppas att de kan fortsätta växa framöver.

 2. Härligt att få läsa lite om EnerCare. Lärde mig en hel del från ditt inlägg 🙂

  Hoppas att resan motsvarade värdet som resan kostade.

  • Bullpappret

   2017-06-24 at 10:07

   Roligt att höra! Lite spännande att äga ett bolag som inte alla andra har.

   Ja jag upplevde att jag fick valuta för pengarna, så jag är nöjd. 🙂

Kommentera

© 2017 Bullpappret

Tema av Anders NorenUpp ↑

%d bloggare gillar detta: